з’явиться перша міська інтерактивна екостежка

У Києві з’явиться перша міська інтерактивна екостежка

24 травня в Національному природному парку «Голосіївський» з’явиться перша міська інтерактивна екостежка в Україні. Мета проекту – закохати українців в пішохідні прогулянки на природі і довести, що екологічна освіта може бути захопливою для дорослих та дітей.

Екостежку прокладено в київському парку «Голосіївський» — єдиному в Україні та одному із кількох у світі національних парків, розташованих у межах мегаполісу. Його загальна площа майже 11 тисяч гектарів, 90% території займають ліси.

Довжина екостежки 3 км. Подорожуючи нею Ви дізнаєтесь про мешканців Голосіївського лісу, порівняєте розмах своїх рук з розмахом крил птахів та свої сліди зі слідами тварин. Також Ви побачите найбільший дуб в парку, діаметр якого 7 метрів. А також можна спробувати зобразити лісовий пейзаж на спеціально встановлених мольбертах.

«За статистикою, 75% сучасних дітей проводять на свіжому повітрі менше ніж годину на день, а більшість дорослих не можуть відрізнити навіть 5-ти видів дерев, — розповідає представник організаторів проекту Сергій Бадрітдінов. Інтерактивна стежка посеред мегаполісу прекрасно розв’язує ці проблеми»

Перша міська інтерактивна екостежка створюється за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. 

Мітки:

Реклама на сайті

Коментарі

вверх