Фотовиставка Олексія Зінченка «Роми – це ми»

Фотовиставка Олексія Зінченка «Роми – це ми»

24 серпня 2018 - 03 вересня 2018

Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7)

facebook

До експозиції фотовиставка «Роми – це ми» увійдуть роботи з фотоциклу Олексія Зінченка та матеріали з архівів Музею. Кураторами виставки є Костянтин Дорошенко та Катерина Липа.

Проект представляє фотоцикл молодого українського митця Олексія Зінченка, який він створював у 2016 році в ромському таборі на території Західної України, у Воловецькому районі, недалеко від кордону з Угорщиною та Румунією. Цікавість до ромського життя, самобутнього світу, що досі не піддається асиміляції та глобалізації, зберігає архаїчність попри всі комфортні надбання сучасності, спонукала Зінченка уважно та, що важливо, приязно вдивлятися в Іншого.

Це погляд людини цивілізованої, відкритої, яка бачить та вивчає у Іншому в першу чергу людину. Намагаючись зрозуміти, а не оцінювати. Навесні 2018 р. фотоцикл демонструвався в програмі щорічного міжнародного фестивалю Krakow Photo Fringe (Польща).

Експозицію також складають експонати з колекції Музею історії міста Києва, що відображають сприйняття ромів в українській культурі. Тут і світлина легенди українського театру Марії Заньковецької в костюмі для спектаклю Циганка Аза, і малюнки класика українського авангарду Анатоля Петрицького, графіка та живопис митців XIX—XX століть.

В межах проекту «Роми – це ми» відбудуться лекції з історії та культури ромів, творча зустріч з молодими українськими ромами різних професій, які розкажуть про власний досвід життя. Ці події анонсуватимуться окремо.

Реклама на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх