Виставка Віктора Покиданця «The Box»

Виставка Віктора Покиданця «The Box»

07 квітня 2016 - 28 квітня 2016

Karas Gallery (Андріївський узвіз, 22а)

В основі нового проекту Віктора Покиданця – використання образу сірникової коробки як носія візуальних та текстових стереотипів, який має більший тираж ніж будь-який інший друкований носій (журнал, книга, афіша, тощо). Сірникова коробка є об’єктом, що повсякденно переслідує людину: на кухні, у господарстві, в кишені. Образ і символ життєво необхідної деталі існування – комфорту, тепла і приготування їжі, зрештою, світла і вогню.

Автор посилює образ сірникової коробки – монументалізує її, збільшуючи до статусу мистецького твору, який виставляється відомим художником у професійній галереї. Жанр об’єкта-скульптури зберігає властиві цьому образу невигадливий дешевий друк на грубому картоні, лаконічну та утилітарну форму.

Розмір та технічні недоліки зображення відіграють важливу роль в рішенні малюнку – він зчитується плакатно – швидко і доступно, не створюючи перешкод між образом і глядачем. А головне – візуальна форма, що знайома кожному з дитинства і апелює до нового прочитання ілюстрацій.

Реклама на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх