У Києві тестують електронний квиток

У Києві тестують електронний квиток

1 листопада у столиці почали тестувати єдиний електронний квиток для оплати проїзду у міському пасажирському транспорті. Безконтактною пластиковою карткою можна розплатитись у тролейбусах, трамваях та автобусах, згодом вона стане доступна і для оплати в метро. Як повідомив мер Віталій Кличко, уже встановили 1200 валідаторів. Але у планах – 1500.

Як оплатити

Оплатити проїзд можна буде електронною пластиковою карткою або ж одноразовим квитком з QR-кодом.

Де купити

Картку можна придбати у касах метро, «Київпастрансу», муніципальних та комерційних кіосках, у кондукторів в тролейбусах, трамваях та автобусах. Чек з QR-кодом можна буде придбати у боксах самообслуговування та касах Київського метрополітену.

електронний квиток

Як користуватись

Опісля купівлі транспортної карти її потрібно зареєструвати та поповнити. Щоб оплатити проїзд, картку або чек з QR-кодом підносите до валідатора, який зчитає інформацію з носія. Усе, проїзд оплачено. Самі пристрої розташовані при вході та всередині транспорту. Наявністю картки та її реєстрація перевірятимуть контролери за допомогою спеціального пристрою.

Поповнити картку можна через інтернет-банкінг, у касах метрополітену та кіосках, у боксах самообслуговування – Ibox, EasyPay, PrivatBank, 2Click.

Тарифи

Одноразовий проїзд – 8 грн.
Якщо ж поповнити картку на декілька поїздок, то тарифи знижуватимуться: від 10 – 7,70 грн; від 20 – 7,40; від 30 – 7,10 грн; від 40 – 6,80 грн; 50 – 6,50 грн.

Опісля тестування, жителі столиці зможуть і самі скористатись нововведенням. А остаточно вести електронний квиток для оплати проїзду у громадському транспорті міста, зокрема у метро та маршрутках, планують до 20 жовтня 2019 року.

Реклама на сайті

Коментарі

вверх