На Софіївській площі діятиме арт-інсталяція до Міжнародного дня зниклих безвісти

На Софіївській площі діятиме арт-інсталяція до Міжнародного дня зниклих безвісти

На Софіївській площі встановлять арт-інсталяцію Дар’ї Кольцової. Інсталяція має вигляд лабіринту із дверей та віконних рам, і є матефорою, мета якої нагадати, що родини зниклих безвісти повинні бути визнані жертвами збройного конфлікту, а їх особливі потреби повинні братися до уваги.
Виставки Києва

Ініціатором та виконавцем проекту став Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Робота присвячена родинам зниклих безвісти внаслідок збройного конфлікту на Донбасі та їхнім родинам, які нічого не знають про долі близьких. Зникнення рідної людини часто призводить до емоційної та соціальної ізоляції, а також до економічних і юридичних труднощів. Проблеми цих сімей – непомічені, але вони теж є жертвами війни.

Інсталяцію складають історії сімей зниклих безвісти по обидва боки від лінії розмежування. Розповідає про їхні пошуків й очікування та допомагає зрозуміти тих, хто хоче і має право знати, що сталося з їхніми рідними. Лабіринт побудований із фрагментів неіснуючих більше домівок.

Проект має на меті нагадати, що родини зниклих безвісти повинні бути визнані жертвами збройного конфлікту, а їхні особливі потреби мають братися до уваги. МКЧХ підтримує зусилля з пошуків зниклих осіб від початку конфлікту в Україні. На сьогодні понад 650 родин, що зареєстрували свої справи в МКЧХ, досі шукають своїх рідних з нашою допомогою.

Всі дані, використані в інсталяції, були зібрані за згодою сімей зниклих безвісти.

Інсталяція діятиме з 31 серпня до 10 вересня.

Мітки:

Реклама на сайті

Коментарі

вверх