Чому не варто проґавити «Книжковий арсенал 2017»

Чому не варто проґавити «Книжковий арсенал 2017»

«Книжковий арсенал» – фестиваль, що об’єднує літературу й мистецтво, презентації книжкових новинок (цьогоріч у фестивалі беруть участь понад 150 видавництв), насичені освітні, авторські, тематичні програми та спецпроекти.

Так легко заплутатись у цьому потоці подій, що ми вирішили означити том-5 причини/подій, через які можна пропустити роботу, навчання, забути про лінь та відвідати не лише ці, але усі інші події фестивалю.

Кураторська програма Alternative Albion
Birmingham Literature Festival
Перша причина – нова традиція Книжкового арсеналу запрошувати на подію найбільші літературні фестивалі. Розпочнуть її Birmingham Literature Festival. Куратори проекту познайомлять українців із 5-ма письменниками із туманного альбіону, кожен з яких має нестандартний підхід до літературних практик.

Мультимедійний колаж за мотивами Івана-Юрія Андруховича-Котляревського
Андрухович
Подія поєднає лекції, концерт та банкет. На відкритті фестивалю Юрій Андрухович читатиме уривки з «Енеїди» та власні вірші під акомпанемент музикантів й відеохудожників.

Музична програма – ЕМ-VISIA.
Музична програма ЕМ-VISIA
У рамках програми відбудуться виступати елеткроакустичного дуету із Польщі ElettroVoce. Діятиме дослідницький проект медіа артистів V4W.ENKO та Ujif_notfound – «Life as music». Та 5-годинний марафон електроакустичної музики з виступами українських та закордонних музикантів.

Проект Оксани Забужко «Розкажи мені про мене»
Кураторський проект Оксани Забужко «Розкажи мені про мене»
Щорічна кураторська програма одного з відомих українських письменників. У 2017 – це розмова на 4 дії від Оксани Забужко. Учасники: ОЛЬГА ТОКАРЧУК (ПОЛЬЩА), АСКОЛЬД МЕЛЬНИЧУК (США), ГАЙКЕ МАРІЯ ЙОГЕНІНҐ (НІМЕЧЧИНА), СЕРГІЙ СИНГАЇВСЬКИЙ (УКРАЇНА).

Нон-фікшн марафон

Хоч ця подія відбудеться у рамках Дитячої програми, але цікавою буде для всіх. Під час марафону проходитимуть науково-популярні лекції з елементами демонстрацій, сценічні шоу чи інтерактивні дискусії, за участі авторів книжок, ілюстраторів, перекладачів, видавців книжок жанру нон-фікшн та молодих науковців, викладачів, популяризаторів науки.

Ну й не варто забувати про численні зустрічі, презентації нових українських та закордонних книжок. А ще: виставки, кураторські програми, майстер-класи… Добре, що повну програму можна завантажити на телефон:

Аpple
Android

Реклама на сайті

Коментарі

вверх