У Києві побудують спортивну арену-трансформер на 8 тисяч місць

У Києві побудують спортивну арену-трансформер на 8 тисяч місць

Київська міська державна адміністрація підписала договір з інвестором про будівництво арени для проведення спортивних змагань, музичних концертів, виставок та інших культурних подій. Комплекс побудують на проспекті Генерала Ватутіна в Деснянському районі. Спортивна арена займе площу 1,5 га та вміщатиме 8 тисяч глядачів.
комплекс-трансформер у Києві

За результатами конкурсу від Київського інвестиційного агентства, право збудувати багатофункціональну арену отримала компанія «А СКАЙ». Як зазначив мер Києва, Віталій Кличко, сучасна арена-трансформер буде обладнана за найвищими стандартами.

«Загальна площа – майже 14 тисяч квадратних метрів. Спортивна арена вміщуватиме в залежності від типу спортивної події від 4,5 до майже 8 тисяч глядачів. Тут можна буде проводити футбольні, баскетбольні, легкоатлетичні та змагання з інших видів спорту. Також арену можна використовувати для проведення музичних концертів, виставок», – розповів мер.
спортивна арена

За словами Віталій Кличка, у Києва не вистачає сучасної мультифункціональної арени, адже Палац спорту не відповідає сучасним вимогам. Також мер сподівається, що за допомогою приміщення-трансформеру у столиці збільшиться кількість спортивних та культурних заходів. Також, як зазначає мер, це збільшить кількість робочих місць.
арена-трансформер

Представниця компанії «А Скай» Юлії Ванченко повідомила, що наразі проект перебуває у стадії проектування, а будівництво планують розпочати за 10 місяців. Орієнтовна вартість інвестицій у будівництво – близько 270 млн грн.

Мітки:

Реклама на сайті

Коментарі

вверх